- Col·lecció:
- La Sonata de Vinteuil
- Mides:
- 15x22
- Pàginas:
- 224 Pàginas
- Idioma:
- Català
- Enquadernació:
- Rústica
- ISBN:
- 978-84-15663-62-1
- Preu (IVA inclòs):
-
Llibre : 18€
Des del març de l’any 2005, i des del programa Femení i singulars, de Catalunya Música, Victòria Palma posa la mirada en l’univers musical per, setmana rere setmana, donar veu i espai a una protagonista de la inabastable llista de dones que van ajudar a fer gran la història de la música. Són noms que es coneixen ben poc, o gens; la gran majoria ni tan sols apareixen a les enciclopèdies i llibres d’entesos, però ja ningú pot negar que formen part del nostre passat musical.
Ara, uns quants anys després d’explicar «històries de dones» als oients, l’autora del Femení i singulars n’ha fet una tria, que ha deixat per escrit, perquè el lector pugui aprofundir en la vida i el llegat musical de dotze protagonistes, a les quals ella anomena «les meves dones». El resultat és una selecció diversa i molt personal feta des de l’atracció i l’admiració, i que se’ns presenta escrita amb respecte, sensibilitat, rigor i fins i tot amb la necessitat, del bon investigador, de donar a conèixer la seva recerca per compartir amb el lector la fascinant descoberta d’algunes «històries de la música», que la història sembla que ha oblidat.
María de la O Lejárraga.
El llarg oblit d’una escriptora
Lina Llubera Prokófiev.
Dels salons al gulag
Mel Bonis.
La compositora i pianista víctima d’Eros
Clara Schumann.
Pianista, compositora, mare i molt més...
Consuelo Velázquez.
Una dona amb ànima de bolero
Christiane Mariane von Ziegler.
La veu d’una dona en la música de Bach
Marguerite Monnot.
Una vida al costat de la Piaf
Francesca Vidal.
El discret destí d’una violoncel·lista
Nannerl Mozart.
El talent femení dels Mozart
Maria Yúdina.
La pianista que va commoure Stalin
Aurora Bertrana.
La violoncel·lista que somniava ser escriptora
Lotte Lenya.
De l’infern a la glòria
Victòria Palma Barbany neix a Figueres el 1965. Comença a estudiar música al Conservatori de la seva ciutat i amplia els estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona amb la llicenciatura de Musicologia. Amb vint-i-cinc anys, entra a treballar a l’emissora de música clàssica, Catalunya Música, on ha passat per diferents seccions i ha conduit diversos programes. El 2005 és guardonada pels Premis RAC, pel programa “Dies de Música”, el 2010 aconsegueix el premi periodístic Cadaqués a Carles Rahola, pel treball “Cadaqués ad libitum”, i el 2011, l’espai “Femení i singulars” li fa guanyar el premi de Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista que otorga l’ADPC. Actualment continua treballant de locutora i redactora en diferents programes i projectes de recerca musical.